کتاب «عصرآفرینان بزرگان کسبوکار قرن بیستم» نوشته نیتین نوریا، آنتونی جی. مایو با ترجمه امیرتوفیقی و محمدعلی مهدوی، توسط انتشارات رسا به چاپ رسیده است.
عصرآفرینان یکی از برجستهترین کتابهای کسب وکار است که یه تنه به رفع مشکلات ماهیت غیرتاریخی مطالعات نوین مدریت و سازماندهی آن همت گمارده است. نیتین نوریا و تونی مایو، مطالعه جامع و تمام عیاری را در مورد رهبران کسب و کار را به انجام رساندهاند که آنها جهانی را که در آن زندگی میکنیم به وجود آورده اند و در شکل گیری آن نقش داشتهاند.
این کتاب اثری جامع در خصوص رهبران عالیرتبه را در بافت تاریخی مربوط به خودشان به تصویر میکشد. کتابی که روزشماری خارق العاده از رهبران کسبوکار و تغییرات صورت گرفته در آمریکای قرن بیستم را به نمایش میگذارد. این کتاب ارزشمند و منسجم بهشکلی قدرتمند این نکته را یادآوری میکند که انسانها چه کارهای بزرگی میتوانند انجام دهند اگر نت درستی را در زمان مناسبی بنوازند. « باربارا کلرمن، نویسنده کتاب «Bad Leadership» و مدیر تحقیقات مرکز مطالعات رهبری در دانشگاه هاروارد» تاریخ میتواند بسیار بیش از آنچه که رهبران کسبوکار مدرن میپندارند، به آنها چیز بیاموزد. نگران حجم عظیم این کتاب نباشید. همین که آن را برای مطالعه بردارید دیگر نخواهید توانست آن را کنار بگذارید و خواهید فهمید که کاملاً ارزش خواندن و مطالعه کردن را دارد.
جوزف نای، نویسنده کتاب «قدرت نرم» نیز در خصوص این کتاب گفته «به نظر من عصرآفرینان کتاب خارقالعاده و شگفتآوری است که ابعاد مطالعاتی گسترده آن نفس را در سینه ام حبس میکند.» همه این دیدگاهها باعث میشود مخاطب بیش از پیش به مطالعه کتاب ترغیب شود.
کتاب با این جمله آغاز میشود:« اشاره کردن به این نکته تا حدودی مضحک و نامعقول مینماید، اما حقیقت آن است که نه تکنیکها و نه تئوریها نمیتوانند به خودی خود تغییری را در جهان سبب شوند. این انسانها هستند که جهان را تغییر میدهند. این کتاب نیز قصد دارد مطالب فراوانی را در مورد افرادی به ما بیاموزد که قادر بودهاند بهترین وبزرگترین عاملان تغییر و تجول در طی تاریخ زندگی بشر باشند.»
نویسندگان در این کتاب نسبتا حجیم (۵۸۰ صفحه) به زمینههای اجتماعی، جمعیتی، اقتصادی و صنعتی جامعه آمریکا در بازهههای زمانی ۱۰ ساله از ۱۹۰۰ تا ۱۹۹۹ و در قالب ۱۰ فصل پرداخته است و مواردی چون موج مهاجرت، ترکیب جمعیتی، افزایش نیروی کار، گسترش نفوذ سیاسی آمریکا در جهان، توسعه صنعت و... موارد بسیار دیگری را به عنوان ویژگیهای جامعه آمریکا در قرن بیستم و نقش آفرینی رهبران اقتصادی و صاحبان کسب و کار در این فضا را شرح داده است.
در این کتاب سعی شده نشان داده شود که مدیران کسب و کارهای بزرگ و برجسته چگونه از طریق سرمایهگذاری بر روی فرصتهایی که بافت زمان خودشان برای آنها ایجاد میکرد، به موفقیت دست پیدا میکردند. در هر دهه مدیران کسب وکار تقریبا با عوامل بافتی مشابهی سر و کار داشتند اما نحوه استفاده آنها از روح زمان و نحوه برخورد آنها با مصرفکنندگان، تفاوتهایی اساسی داشت. بعضی از آنها فرصتهای کاملا جدیدی را مشاهده میکردند، بعضی پتانسیلهایی برای رشد و توسعه مییافتند و بعضی دیگر فرصتهایی برای خلق مجدد و تولید دوباره مییافتند. در مجموع، بافت حاکم بر دوران آنها این امکان را برای این افراد به وجود میآورد تا به ارزیابی و اکتشاف فرصتها بپردازند و مهارت های رهبری و رویکردهای کاری خود را در قالب کارآفرینان، مدیران، و رهبران کسب و کارها، بروز داده و تقویت کنند.
فصل های کتاب عصرآفرینان
- سرزمین فرصت های کسب و کار
- شکاندن مرزها
- از رونق و رفاه به یاس و نا امیدی
- بقا از طریق و نوسازی
- دستیابی به ارتفاعات جدید از طریق استانداردسازی
- تغذیه ماشین مصرف گرایی
- کسب و کارها در یک حباب
- مدیریت در رکود و رخوت
- بازگشت شکوه و جلال به کسب و کارهای آمریکایی
- مهندسی مجدد، تجدید ساختار و کنترل واقعیت